Levande mardöm

   Dat: 2009-08-27 | Tid: 23:27:09  Kategori: 
Det är det när man som jag, inte är född och uppväxt i Sthlm och bara vill köra hem i lugnan ro en kväll som denna och södra länken är AVSTÄNGD!!!! Jovars, när lilla Anki upptäckte detta slog paniken till något. Vart fan tar man då vägen för att komma hem till Kärrtorp? Helt plötsligt var jag i Nacka. Tjo flöjt, liksom! Där stannade jag till på en bensinmack, det var ju inte illa nog att södra länken var avstängd, nej nej, pengarna på mobilen var slut och min tank var nästan tom. Asså chilla!! I varje fall så tankade jag och fyllde på mobilen där och sen frågade jag efter vägen hem, fick veta att jag skulle köra innervägarna via Hammarby sjöstad..... hmm, come again?? Aja! Jag beger mig mot Hammarby sjöstad, tror jag. Jag missar givetvis den avfarten och inser plötsligt att jag faktiskt befinner mig inne i Sthlms stad. Panik?! Neeej!! Inte ett jäkla dugg. Jag vänder så fort jag bara kan och kommer på rätt avfart mot Hammarby sjöstad i varje fall. Då finner jag vägen som leder till Nynäshamn, vilket är bra. Den vägen hittar jag hem. Smått lycklig är jag beredd att svänga höger in på denna väg och inser att den är omlejd pga byggarbeten. JAHA?!?! Åter igen åker lilla Anki in på en statoilmack, finner två killar som står där och chillar och frågar dem efter vägen hem, varpå den ena säger: "Du bor inte här va?!". Hmm. Jag fick i varje fall omtalat för mig att ta vänster vid första rödljuset och likaså vid det andra. Sen skulle det bara vara raka spåret hem. Eller hur!!!!!! Vi kommer ju till ett antal Y-korsningar på vägen också, ursäkta?! Nu då??? Anki tar givetvis fel. Hamnar och irrar runt i en jäkla massa bostadsområden. Så jag vänder, kör tillbaka och tar andra vägen. Irrar runt i ännu fler bostadsområden. Till slut kommer jag till en korsning och stannar för en gångtrafikant, jag vevar ner rutan och frågar hur jag kommer till Kärrtorp. Jag får omtalat för mig att svänga till höger i korsningen där jag står. Jag tackar glatt och vrider på huvudet åt höger, och vad ser jag? Joo! Den stora vita skylten som det står "KÄRRTORP" på. Jag är med andra ord redan i Kärrtorp. Snacka om att vilja sjunka genom marken. 

Så många trafikregler jag brutit mot ikväll har jag inte gjort under hela mitt år jag haft mitt körkort. Den sträckan jag skulle köra hem tar i vanliga fall MAX 45 min, idag tog det 1½ timme. Mjodå! Grattis på din dag Anki, eller vadå?!

Nu ligger jag i min sköööna säng och ska sova. Mmm, och jag skulle lägga mig i tid ikväll. 

Green green grass of tunnel

   Dat: 2009-08-20 | Tid: 11:59:23  Kategori: 
Är titeln på en underbar låt av Múm som jag sitter och lyssnar på för tillfället. Electronica is the shit. 

Kände att det kanske var dags och uppdatera lite angående mitt liv. Jag är tillbaka i Sthlm vilket är helt jävla underbart. Kom tillbaka tidigare än väntat, egentligen skulle jag flyttat upp först på lördag. Men jag fick ett jobb. En kvinna ringde mig en dag när jag var i Skåne och frågade om jag ville komma på intervju för ett jobb jag sökt, eftersom jag också skulle hem till Sthlm för en vecka veckan därpå så passade ju det alldeles utmärkt. Jag gick dit på tisdagen och tror vi satt och pratade i en timme och hade svårt att sluta. Dagen efter ringde hon mig och sa att jag fått tjänsten. Wohooo!!! Så nu sitter ni och läser skarpnäckskolans nya fritidspedagogs blogg. Men innan jag fick jobbet hann jag ringa till mitt jobb i Skåne för och kolla om de kunde lösa mina tre sista pass där då skolan ville att jag skulle börja jobba redan den 17:e. Han kunde inte lova något men han skulle försöka. Sen ringer jag upp skolan igen som inte svarar så jag pratar in ett meddelande och säger som det är och frågar om jag i värsta fall kan få börja den 24:e i stället. Well. På torsdagen ringer skolan tillbaka och säger att det går alldeles utmärkt med kommentaren: "vi sätter in en vikarie för dig nästa vecka. vi vill ju ha dig.", haha det kändes lite coolt ändå, "vi sätter in en vikarie för dig". Efter det säger hon också att jag fått den lönen jag ville ha. Senare när vi lagt på ringer de från Hässleholm och säger "vi har löst dina pass nästa vecka". Aaaa men jatack, en veckas semester!! Det är vi ju allt annat än bortskämda med. Sen kommer det ytterligare ett riktigt gott besked med posten den dagen. Allt inom loppet av två timmar och när detta var över kunde jag bara stå och skratta nervöst. Det var som om någon dragit ur en propp och möjligheterna stod som spön i backen likt östersjön hade vänt sig rakt upp och ner. Då kände jag att jag inte kunde ta in mer =D 

Semester är riktigt skönt att ha för tillfället. Har kommit bra i ordning i mitt rum i Kärrtorp, det mesta är ditflyttat och det mesta är uppackat. Hmm, fick världens chock över mina kläder dock. Hade 52 galgor med mig dit, dom räcker inte kan jag säga och alla mina kläder är inte där än. Klädkammaren är snart full. Jag var där och gjorde i ordning i tisdags och igårkväll ringde min roomie som inte varit hemma, han ba "vafan, ditt rum går ju inte in här. Det är ju mycket finare än resten av lägenheten", haha!! Det känns fint, varmt och mysigt. Tror jag har lyckats bra än en gång faktiskt. Saknar dock en möbel för tillfället, ett skrivbord som också ska in. Får ta det någon gång nästa vecka dock. Pallar för tillfället inte sätta ihop fler möbler. Pilla know´s why. Jävlar, att mitt tålamod tröt den dan asså!!!

Det är skönt att få mycket tid över för träning och dylikt nu under semestern. Jag har inte så mkt inplanerat men jag behöver inte det heller. Jag har knappt haft en ledig dag under sommaren, om det inte var jobb så var det folk man skulle träffa och innan man visste ordet av det så var det dags att jobba igen. Så livet är skönt just nu, jag tar det lugnt och njuter. Kan behövas. Söndag blir hektisk. Då flyttar jag på resten och på mig själv. Blandade känslor inför det kan jag säga. På måndag börjar nya jobbet också. Kul, spännande, nervöst. 

Här får ni en bild från Blekinge som jag tog en campingkväll!


Mäns kvinnoideal - omvänt??

   Dat: 2009-08-09 | Tid: 12:17:45  Kategori: 
Sitter just nu och tittar på ett program som mot min vilja gör mig riktigt irriterad. Där är en kvinna som väger cirka 230 kg och trivs riktigt bra med det. Hennes man älskar också att hon väger så mkt. Vi har dock inte kommit till det värsta än. Hennes MÅL är att väga 450 KG!!!! Jösses! Och hennes man vill det också. För då finns det "mer att leka med" som han uttryckte sig. Men snälla söta. Hon var så stor nu att hon behövde hjälp av sin man med att kliva upp på en våg i programmet för att väga sig, vi snackar ett steg på 15 cm över golvet. Och hon blir jätteledsen när hon ser att hon BARA väger 230 KG!!!

Sen kommer det in en annan tjej, som väger nästan 200 kg, för att hennes pojkvän vill det. Hon känner sig inte alls bekväm med det men hon är så orolig för att han lämnar henne om han går ner i vikt. Han vill att hon ska väga över 225 kg. Nu när hon har tappar ungefär 10 kg så har han börjat flörta med andra kvinnor. Han säger också att om hon skulle gå ner i vikt så skulle han förmodligen inte vara attraherad av henne längre.

Den förstnämnda kvinnan får ALL min credit för att hon är sig själv, står för vad hon är och är stolt över det, och jag menar det! Men snälla.... Hur ska hon kunna njuta av sin övervikt när hon ligger på dödsbädden? Så mycket vet vi vid det här laget att fetma kan ge ordentliga konsekvenser och var 14:e minut dör en person av fetma i världen, and that´s a fact! Det är vanligare än vi tror. 67% löper större risk att drabbas av cancer när de är överviktiga. 

Den andra mannen skulle jag vilja sparka på smalbenet. Det där behöver man inte som kvinna. Inte som man heller. Duger vi inte som vi är så har jag svårt och tro att våra partners är kära i oss också. En människa man är kär i är det vackraste man vet, och varför skulle man vilja ändra på NÅGOT när det redan är det vackraste man vet? 

Sen är det en klar skillnad ifall man påpekar viktökning och etc. av omtanke för ens partners välmåendes skull. 

Jag förstår bara inte hur deras män kan kämpa så mycket för något de vill att deras kvinnor som de uppenbarligen älskar väldigt högt ska bli när det kan leda till deras död.... Då kan de älska sina kvinnor hur mycket de vill, men då är det ganska bra försent för det också! 

Underbar, underbarare, underbarast

   Dat: 2009-08-08 | Tid: 20:00:14  Kategori: 
Den senaste veckan mina söta har varit så otroligt underbar och vacker. 
Sinneshumöret är på topp. 
Känner sån ro att inget kan göra mig på dåligt humör. 
Känner mig så lycklig att inget kan göra mig på dåligt humör. 
För att snart slås ned igen. 
Snart måste jag åka ifrån detta underbara! :-(

Is ´n it ironic?!


Dagens visdomsord..

   Dat: 2009-08-02 | Tid: 16:09:18  Kategori: 


"Hur förändras vi av kärleken?"



"Hela tiden, dåraktigt och i evighet!"