Att hitta en katt!

   Dat: 2012-02-26 | Tid: 11:25:21  Kategori: Åsikter & Diskussioner
Tycks ju vara helt jävla hopplöst! Vi vill ha en liten kattunge men även om man ringer bara minuterna efter annonsen har kommit ut så är de redan tingade. Jag började titta runt på katthem och hittade en hemlös liten kille som både jag och Vincent blev ganska angelägna om att få. Såhär stod det på deras hemsida:

"Kattungar omplaceras endast två och två, tillsammans med en vuxen katt eller till hem där det redan finns minst en katt. I vissa fall adopteras kattungar bort som ensamkatter under förutsättning att du är hemma mycket."

Märk väl att det stod att de gör ett undantag i vissa fall. Jag mejlade katthemmet och skrev att vi ville komma och träffa honom. Eftersom vi bor i en tvåa så tycker inte jag att det är optimalt att ha två katter i vårt hem även om vi skulle kunna ge två katter allt de kan tänkas behöva. Jag skrev också till katthemmet att våra förutsättningar gör att vi kan vara hemma väldigt mycket och skrev mer ingående om hur det kunde se ut.

Tillbaka fick jag ett svar som gjorde att jag ryggade tillbaka:

"Vi placerar aldrig kattungar själva om man inte har en katt innan!"

Svaret tycker jag fortfarande känns så avblåsande och otrevligt. Okej. Det kanske är dags att uppdatera deras hemsida då? Jag och Vincent hade under tiden vi väntade på deras svar även diskuterat att ta hand om kattungens syster också men när jag skickade ytterligare ett mejl tillbaka om att vi kunde vara intresserade av hans syster också så kom det aldrig något svar tillbaka. Det tycker jag känns sorgligt.

Jag försökte etablera en kontakt med ytterligare ett katthem för en annan katt jag var intresserad av men när allting verkade handla om pengar där så fick jag avsmak. Då försvann plötsligt poängen med att adoptera en katt, tycker jag.

Intrycket jag har av katthem nu är att de är intresserade av att gå med så stor vinst som möjligt och att de är oseriösa. Om man driver en sådan rörelse så kan man inte plötsligt sluta svara på mejl från intresserade människor. Människor som är villiga att betala en ganska hög summa pengar för en icke rastkatt för att katten ska få ett hem. Det är skamligt!

Vad händer?

   Dat: 2012-02-19 | Tid: 11:35:14  Kategori: Smällkarameller
Vardagen flyter på. Jag är hemma ganska sent allt som oftast och därav blir det inget bloggande. Det glöms bort. Det är kickboxningen som håller mig ute så sent o kvällarna men roligt är det. Den här veckan var dock av det sämre slaget. Jag gick från att briljera till att hjärnan inte var med mig. Nåja, jag hoppas att det går bättre idag.

Igår lekte jag och Vincent modeller. Det var sista gången vi gjorde det. Åtminstone på det stället. Sittande väntetid alltså. Vi hade verkligen kunnat tillbringa vår lördag på ett roligare sätt. Snodyrt var det att sen köpa våra bilder också men kul är det att ha dem.







Jag drömmer om min systemkamera och att få ta upp mitt fotointresse igen. Nåväl, någon gång.


Kickboxning!

   Dat: 2012-02-10 | Tid: 08:51:22  Kategori: Smällkarameller
I onsdags provade jag på och efter det var jag lite tveksam. Var inte passet ändå lite mesigt? Tränaren antog att jag var helt nybörjare eftersom han inte sett mig tidigare. Innan jag skulle börja gå lös så bad han min partner att hjälpa mig och påpeka teknik. Efter att jag hade slagit och sparkat kombinationen en gång så la han sin hand på min axel, såg mig i ögonen och sa: "Okej. Du har en _väldigt_ bra teknik. Men jag sa att ni skulle "köra lätt" i en minut." Tjaa... med Marco och Susanne som tidigare tränare så kan jag inte ha annat än bra teknik. Tack till er för allt gnatande och petande på min teknik!

Igår var jag där igen för att prova på en gång till innan jag kunde bestämma mig. Jag passade då på att pratade med en av huvudinstruktörerna och också delägare. Han berättade att de hade varit igång några veckor och att de inte kunde köra gasen i botten på en gång för att de inte ville skrämma bort alla nya. Han garanterade mig att de snart kommer köra gasen i botten och att det då kommer bli jävligt hårt. Om inte, så kommer han ge mig mitt kort tillbaka efter vårterminen.

Så jag signade mig och är numer en stolt kickboxare på Stockholm kickboxning.
Jag investerade i riktiga handskar igår också.


Det är allvar!

   Dat: 2012-02-07 | Tid: 12:23:37  Kategori: Smällkarameller

Det känns som att jag glider på känslan. Som att den inte riktigt vill slå till. Eller så är det jag som än en gång inte tillåter det. I flera veckor har jag tänkt att "det kommer senare" eller "det är långt dit", men helt plötsligt är det allvar.

Helt plötsligt är det den där veckan då jag måste ta farväl av en viktigt person. För alltid.


Paj och grejs!

   Dat: 2012-02-03 | Tid: 17:46:49  Kategori: Smällkarameller
Imorgon är det inflyttningsfest och 21 personer beräknas komma. Det blir fullt hus med andra ord. Idag har jag och Vincent varit och inhandlat allt till maten som ska serveras. Det var riktigt jobbigt med en massa människor som var i vägen hela tiden och knökfulla bussar. Sex kassar hade vi med oss. När vi väl var hemma var det bara att dra iväg igen för att besöka Systembolaget. Nu får vi äntligen vara hemma. Jag har städat hela lägenheten förutom toaletten som Vincent gör en total storstädning på as i write. Västebottenpajen står i ugnen och gräddas och snart får vi ligga på soffan och bara vara! ^^