Jag försökte...

   Dat: 2011-11-29 | Tid: 08:23:41  Kategori: Film & Musik
...blogga i mobilen igår kväll när jag var på väg hem men guess what? Blogg.se ville minsann inte att jag skulle kunna skriva i textfältet i min mobil.

Jag var och såg underbara Melissa Horn på scen igår. Åj, jo... det var en stor scen till lilla flickan. Cirkus kändes för stort för hennes musik och jag hade nog velat ha en mindre konsertsal för att det skulle bli mer intimt.
Helt igenom en bra konsert skulle jag vilja säga. Inte mindre än skivan och inte mycket större heller men det duger fullgott när det kommer till henne. Det var kul och få höra lite varianter av vissa låtar. En hel del nya låtar spelades men också en del gamla. Jag togs tillbaka till 2010 och det är inte mycket mer med det. Vid slutet av konserten var jag ganska nöjd med att hon inte hade spelat den jobbigaste låten av dem alla. Tji fick jag! Den låg bland hennes extranummer och fick vara med och avsluta hela konserten.

Nå. Jag åkte iaf därifrån med inspiration till vad min nästa låt kommer handla om. Än så länge är refrängen klar textmässigt men så ska det till komp och verser också. Det kommer. Ikväll ska jag njuta av min pojkväns sällskap. Imorgon kanske jag har tid för att dra fram grovfilen till den.

Dagens.

   Dat: 2011-11-21 | Tid: 20:06:41  Kategori: Smällkarameller

Dagens humör: Helt okej.

Dagens klädsel: Leggins, skjorta och kavaj.

Dagens hår: Utsläppt.

Dagens bästa: När en elev kom fram till mig, efter en helg, och bad om ursäkt för saker han sa till mig i fredags.

Dagens sämsta: Min plötsliga magknip och illamående vid lunchtid som sen gick över.

Dagens jobbigaste: Att jag har fått säga till så mycket.

Dagens saknad: Ett hår som kan bete sig när det är fuktigt utomhus.

Dagens tack: Till mina arbetskamrater som är så bra när vi är en kvinna kort.

Dagens komplimang: "Jösses, vad långt och fint hår du har fått!" - Kom från mattanten.

Dagens jag: Att väldigt tydligt och pedagogiskt visa för elever att det inte bara är livliga elever som drabbas när de lever runt på lektioner utan också att de andra eleverna drabbas. Jag fick fram min poäng. \o/


Love is in the air!

   Dat: 2011-11-20 | Tid: 21:43:37  Kategori: Kärlek & Relationer
Jag och Vincent har snart varit tillsammans i 8 månader. Tiden går fort, va?
Det känns fortfarande minst lika bra att vara med honom och jag älskar honom fortfarande minst lika mycket. Jag tycker det är häftigt att jag fortfarande har fjärilar i magen när jag ska träffa honom.

Idag sa han till mig att jag är för bra för att vara sann och jag tycker att han är det.
Jag har hittat hem och jag stormtrivs.

<3

You just happened to be where everything feels fine.

   Dat: 2011-11-18 | Tid: 16:48:06  Kategori: Kärlek & Relationer
Sitter och lyssna på Anna Ternheim. En av mina största favoritlåtar "My secret".

Jag har haft en äckligt stressad dag på jobbet men mina arbetskamrater är så grymma. _Vi_ är grymma på att samarbeta när vi har det tufft. Ingenting blir värre av att jag får höra saker som:

"Tack, snälla du. Du är min räddande ängel!"

Jag har verkligen ingenting emot att ställa upp på mina arbetskamrater. Jag får alltid så mycket tillbaka av dem.

Nå, det var skönt att komma hem och få duscha av sig. Om en stund ska jag åka in till stan och möta upp finaste Jossan för bio. En bästa vän som jag träffar alldeles för sällan. Vi ska gå och se Breaking dawn. Jag har läst boken och kan säga att jag sträckläste den. Jag låg på soffan en nyårsafton, läste boken och blev störd på alla människor som vid tolvslaget störde mig med raketer och bomber. ^^

Jag tror inte att jag har träffat Jossan sen i augusti. Det kommer bli riktigt najs!





18!!!

   Dat: 2011-11-17 | Tid: 07:07:46  Kategori: Film & Musik
Året var 2009 när jag gav mig fan på att jag skulle lära mig spela gitarr. Med Google till hjälp så gick det framåt och vintern 2009 började jag skriva min egen musik. Det har liksom rullat på lite. Låtarna finns och inte mer med det. Tanken har slagit mig att spela in dem, jag har ju trots allt en studio som står och väntar på mig... nå, någon gång ska jag väl finna tid till det också.

Jag räknade mina låtar och insåg att jag har 18 stycken som bara ligger.
Scheisse!

Träning igen!

   Dat: 2011-11-12 | Tid: 11:25:10  Kategori: Smällkarameller
Hey! Jag känner att jag kan träna igen. Skitroligt! Jag har också fått något cp-ryck idag och fått för mig att springa istället för att kampsporta mig. Om jag ska kunna trixa till min kropp lite nu så är det allt löprundor som kommer spela roll. Min fördel är att jag verkligen förbränner med kontinuerlig löpning. Det kommer bara vara svårt att ta mig ut till att löpa och att fortsätta när jag håller på. Löpning har aldrig varit någonting jag tycker är roligt men det är jävligt effektivt. Dessutom ska jag återvända från ännu en förkylning, det kommer ev. vara lite småtufft.

Nåja, vi får se hur det går.
Hoppas att jag kan få köra mitt träningsprogram nu fram till årsskiftet nu utan mer förkylning.

En man, en fråga.

   Dat: 2011-11-08 | Tid: 11:32:46  Kategori: Åsikter & Diskussioner
En man frågade mig:

"Hur skulle du leva om jag kunde trolla bort alla dina bekymmer?"

Jag ställde motfrågan:

"Hur roligt skulle livet vara utan bekymmer?"

Faktum är att jag tror inte att vi människor skiljer oss mycket från djuren vad gäller att finna en tillfredställelse med jakten. Och för att inte tala om stoltheten när vi nått vårt mål. Skulle livet verkligen vara så roligt om allt bara flöt på ytan och var lugnt? Jag tror inte att jag skulle tycka det. Det är som om vi människor måste ha något att bita i, jaga och försöka uppnå hela tiden. Handlar det inte om att finna en partner så är det karriären och ja... listan kan göras lång.

I dagens läge tror jag att människor i större utsträckning försöker bida sin tid, uppnå och uppleva så mycket som möjligt. Det kanske inte är så underligt att människor också stressar sönder sig i större utsträckning eller att det finns än större psykisk ohälsa än vad det gjorde för många år sedan. Om inte på mini-nivå så kanske på micro-nivå (systemteori är min bebis).

Det räcker med att ta ner det till en arbetsdag. Det ska hinnas med så mycket som möjligt och ev. dessutom samverkas med andra. Själv försöker jag just idag att ta mig igenom en halvt kaosartad dag utan att stressa för mycket. Samma man som frågade mig om hur jag skulle leva mitt liv om han kunde trolla bort alla mina bekymmer tyckte också att jag ska stressa mindre. Jo, i ett annat liv där jag föds miljonär kanske.

Nachtmahr och Kolingsborg!

   Dat: 2011-11-06 | Tid: 13:19:20  Kategori: Film & Musik
Det var en utekväll för mig och Marie igår på Kolingsborg där också Nachtmahr skulle spela. Behöver jag berätta hur exalterad jag var över det?

Vi började mysa (nej, inte direkt mysa då) hemma hos Marie. Dricka lite, platta hår, dricka lite till, röka, prova kläder, sminka sig och faktiskt fixa håret också och dricka lite till. Och så slänger vi in en massa kackel också. ^^
Ja, de flesta vet väl hur en förfest med ett par tjejer går till. Till slut när jag var på väg att sätta in mina linser så sa Marie:

"Vi kanske ska gå och köpa mat innan vi blir lite för mycket?"

Ja, jo. Det hade hon ju faktiskt en poäng i. Vi hämtade upp sallad och en cola. Malibu+cola! Sen åt vi alldeles för länge också. Vi hade massor att prata om. När vi till slut fick för oss att titta på klockan så satt vi i myskläder och det var bara 50 minuter tills dörrarna skulle öppnas på Kolingsborg. Vi fick lite, men bara lite, eld i baken.

Väl på väg till Slussen blev jag inte bara lite utstirrad. Pga mina linser så klart men har människor inte vett nog till att inte stirra? Det är ganska jobbigt. Jag vet inte vad som är värst... de människor som stirrar och sen vänder sig till sin kompis eller whatever och sen stirrar båda två... eller de som "inte stirrar". De tittar då och då och tror att de inte syns.

Nåja. Jag fick äran att genomgå min första kö i Sthlm igår. Wiho! :|
Väl inne på stället så kände jag att jag ade hittat hem. Det var hård synth, så mycket människor med så mycket alternativa stilar och så mycket sidecuts (dregelvarning). Hela stället var bara så coolt.

Nachtmahr var galet sena och klev på scenen 45 minuter för sent. Men ack vilken spelning de gjorde. Alla mina favoritlåtar spelades. På varsin sida av scenen stod det två livs levande kvinnor med värsta synthlooken. Håhåjaja. Det gav en enorm känsla. Det värmde mitt synthhjärta att se så många synthare på ett och samma ställe igår. <3



En halvtimme eller så efter att Nachtmahr slutat spela så bestämde jag och Marie oss för att dra hem. Då var klockan halv tre. Jösses, ja. Den underbara t-banan till Farsta gick ju alldeles för sällan och jag behövde bara (!) vänta i 20 minuter. Det ska bli skönt att slippa åka så mycket till Farsta!


PIM!

   Dat: 2011-11-02 | Tid: 09:48:40  Kategori: Smällkarameller

PIM = Praktisk IT- & mediekompetens.
Det är vad vi håller på med på vår arbetsplats just nu. Det är inte riktigt till att bara sitta på en föreläsning utan man måste göra tester på nätet och sedan lämna in examinatationsuppgifter också.

Jag lämnade in min första igår. Man skulle skriva ett dokument i word. Det fanns krav som uppgiften var tvungen att uppfylla. Man skulle t.ex. ha med en ingress och en bild. Det skulle vara en rubrik och underrubriker. Man skulle också skriva med och utan seriffer.

Jag valde att skriva om en samarbetsövning som man med stor fördel kan använda i pedagogiska sammanhang. Responsen på den gjorde mig riktigt glad.

----------------------------------------------------------------------------------------

Hej

Samarbetsövning! Hur nyttigt är inte det?!
Du har skrivit en text med tydliga rubriker. Bilden passar bra till texten. Punktlistan gjorde att det blev enklare att förstå.

Grattis till din PIM 1.

(Den här uppgiften är ju så bra att du borde dela med dig av denna i "PIM-rummet" som jag har skapat på skolwebben och som endast är tillgängligt för oss på skolan! Den skulle kunna användas av fler än dig. Men det är du som bestämmer. Om du vill dela med dig så hör av dig till mig!)

Och GRATTIS än en gång!

-----------------------------------------------------------------------------------------

Okej. Jag kan vara storsint och erkänna att det inte är så svårt för mig att skriva ett textdokument i word.
 
I nästa examination ska vi göra en presentation i PowerPoint. Det knepiga med den, för mig, är att finna det pedagogiska ämnet. Man ska rikta den lite så att man skulle kunna presentera den för elever och gärna de elever man arbetar med just nu. Jag spånar lite och tänker att det skulle kunna vara lite roligt att göra en presentation om de fyra räknesätten eller liknande.

I tredje examinationen ska vi göra ett bildspel med musik och en berättarröst. På bussen på väg till jobbet idag kom jag på min idé för den men jag vill inte riktigt avslöja den här. Jag kommer behöva samla lite bilder men jag vet på ett ungefär vad jag ska berätta om. Vad gäller musiken så får man inte använda kommersiellt utgiven musik. Vilken tur att jag har så många vänner som skapar musik då! Vilken låt jag ville ha var egentligen självklart för mig på en gång. Så jag kontaktade Henrik och fick tillåtelse att slita den med hälsan. Av all musik han har skapat så är den låten min absoluta favorit.

Det blir nog inte bara bra utan svinigt bra! ^^