Gott nytt år!

   Dat: 2011-12-31 | Tid: 12:20:39  Kategori: Smällkarameller
Jag önskar alla ett riktigt gott nytt år! Låt alla era drömmar slå in och må ni få ett nytt år fyllt av välgång och motivation till att hålla era löften!



Dagen innan nyår.

   Dat: 2011-12-30 | Tid: 22:48:16  Kategori: Smällkarameller
Det är dagen innan det nya året. 2012. Shit. Jag får hålla med Metro när de tidigare i veckan skrev att 2011 var karriärens år. Det känns som att det har varit mycket prat om jobb och hur svårt det är att få jobb. Jag tror inte att 2012 är vändningen på det. Den blåa regeringen skapar elitsamhället som gör att arbetsgivare mer och mer söker efter högskoleutbildade arbetstagare och det blir svårare och svårare att få en plats på högskoleutbildningar i och med det.

Jag tror att jag är mer införstådd i att det är nyårsafton imorgon än vad jag var i att det var julafton för en vecka sedan. Julkänslan var svår att finna i år och jag tror att det till en mycket stor del beror på att det inte finns någon snö. Jag klagar dock inte. Jag tycker att det är skönt att vi är utan snö samtidigt som jag blir lite orolig för vårt klimat.

Nyårsafton 2011 tillbringade jag i Abrahamsberg hemma hos Joakim och Mattias. Det var den roligaste nyårsafton på många år. Nyårsafton 2012 blir lugn och förmodligen skön i och med det. Det är jag och Vincent i vår lilla kupa.

Jag har inte lyckats skrapa fram ett bra nyårslöfte och jag minns knappt vad förra årets nyårslöfte var. Förmodligen har jag inte lyckats hålla mig till det då. Jag får se om jag kommer på något bra under morgondagen.

Inför nyår!

   Dat: 2011-12-27 | Tid: 21:51:09  Kategori: Åsikter & Diskussioner
Varje år är det samma visa. Snälla människor... jag är så trött på att det tjatas om att det är så synd om djuren på nyårsafton och att man därför borde avstå helt från att både köpa och fyra av fyrverkerier. Jag förstår att många djur är skotträdda och att det är synd om dem men jag har aldrig hört något tycka till om att vi borde avstå från fyrverkerier pga skotträdda människor. Det är ju som att avstå från julklappar på julafton! Bomber tycker jag inte är lika kul längre som jag gjorde när jag var liten men raketer tycker jag är så himla vackert. Kan vi inte bara få njuta av det den lilla stunden som är på ett helt år?

Julhelg och allt!

   Dat: 2011-12-26 | Tid: 19:45:48  Kategori: Smällkarameller
På självaste lilla julafton ville Vincents julklapp dyka upp på posten. Gissa om jag dansade ett X antal fuldanser här hemma? Indeed, I did. Efter att jag hade hämtat ut den och slagit in den begav jag mig till Vincent, lämnade mina grejer, gömde hans julklapp (och insåg att vi tydligen gömmer sådana saker i samma skåp) och begav mig till La Casa där han satt. Vi drack ett par öl och sen handlade vi julmat för minst 6 personer. Vardagslyx är dock att kunna ta en taxi hem med alla matvaror. Resten av kvällen ägnade jag åt att griljera skinka och göra köttbullar innan vi totalslappade med hemkörd mat.

Julafton kom till slut jag var alldeles för pigg för att sova halva dagen. Jag tror att jag gick upp vid halv tio och la mig och mös på soffan framför en film med min älskade Vincents alla sömnljud i bakgrunden. Tanklös som jag hade varit så hade jag glömt köpa cigaretter dagen innan och det innebar att jag var tvungen att gå ut på julafton, vilket jag faktiskt hade hoppats på att slippa. Det fick dock gå och jag passade på att ta en liten promenad kring ön i samma veva. Efter det återvände jag hem och såg klart filmen. Jag tror att klockan slog 12.30 när jag väckte Vincent som själv insåg att det var dags att gå upp när han fick mitt svar på frågan om vad klockan var. Julgröt och kaffe till frukost för att sedan ägna oss åt julklappsöppning. Vincent fick en tavla av mig med det japanska namnet "Hiroshi" som han fick sig tilldelat sist han var i Japan. Det var självaste Apan som målade den och den visade sig kicka rumpa i snygghet.



Av Vincent fick jag alla nödvändiga tillbehör till värsta myskvällen. En film med allt det bästa ur Johan Glans karriär som komiker so far, choklad, korsord och presentkort på systembolaget. Värsta! :D

Det blev Kalle Anka, fika, film, julmat, Karl-Bertil Johnssons jul, ris ala malta, ovannämnda film (som var helt underbar) och Sällskapsresan. Karl-Bertil Johnssons jul och ris ala malta var nyheter för Vincent men uppskattat.

På juldagen var det dags att få vakna till något annat än julmat. Sedervanlig frukost var riktigt uppskattat då. Slapp, slapp, slapp och humor på tvn. Julmat igen och sen bar det av mot kryssning för ett dygn i en lyxhytt dessutom. Yeay, vi hade dubbelsäng! Det är som alltid trevligt att åka båt tycker vi men det är lite jobbigt att trängas i sängarna. Det behövde vi verkligen inte göra i den dubbelsängen. Vi fick en flaska bubbelvin också som vi tog med oss hem.

Vi är de två som verkligen uppskattar pianobaren på Birka och har en gång tidigare blivit utsatta för mannen som spelade igår. Förra gången gillade vi honom. Igår var han faktiskt dålig. Nåja.

Men ni förstår... det blev en riktigt mysig julhelg tillsammans med den underbara. <3


Lilla julafton!

   Dat: 2011-12-23 | Tid: 10:02:26  Kategori: Smällkarameller
Jag vet inte hur många människor som egentligen kallar den här dagen för lilla julafton... alltså dagen innan julafton. Jag är iaf uppväxt med det till den grad att jag blev riktigt upprörd en dag i mina tonår då jag fick veta att dagen inte heter så i almenackan. Föräldrar och deras myter alltså.

Nåja.. det är min första lediga semesterdag. Wiie! \o/ Eller ja, egentligen har jag inte alls semester utan jag är sjukskriven just för att det är fredag men imorgon, dårå. Jag är iaf ledig pga att det är juluppehåll på "detdäradära" som jag brukar ägna mig åt på fredagar. Min kropp fick för sig att den var alldeles för pigg och skulle gå upp redan klockan 9 (förbannat!). Efter att ha försökt somna om i 45 minuter så fick jag ge mig och gå upp.

Nu då, för att återgå till dagen. Det är lilla julafton (jo, det är det!) och jag börjar dagen med tända ljus, frukost, kaffe och julkalendern.

Jag pallar inte!

   Dat: 2011-12-22 | Tid: 13:05:11  Kategori: Smällkarameller
Inte i tisdags, inte igår och inte idag.
Varje dag hoppas jag på att mötas av ett brev som säger att jag kan hämta ut Vincents julklapp på posten. Jag pallar inte riktigt med mina nerver längre som nu sitter utanpå huden.

Jag har efterlyst spårningsnr på paketet men det går inte att få tag i.
Det känns som att jag sitter lite i sjön och det finns absolut ingenting jag kan göra åt det.
Jag orkar inte.

Att ta tag i saker.

   Dat: 2011-12-20 | Tid: 16:04:21  Kategori: Smällkarameller

Nr 1.

Jag tycker inte om att vara elak och jag tycker inte om att behöva säga nej. Till människor som jag inte känner så väl så säger jag ibland ja för att vara snäll. Efteråt mår jag skit för att jag inte har tagit hänsyn till hur det egentligen känns för mig och då blir det svårt att säga nej. Det hände mig för bara ett par dagar sen när en vän  hade ett förslag på något till mig (det finns anledningar till att jag inte kan skriva ut vad det handlar om) och jag fick egentligen inte så mycket utrymme till att säga nej. Så jag sa ja. I två dagar har jag nu mått ganska dåligt över det och haft ågren för att jag så starkt har känt att jag ville/vill säga nej till saken i sig. Idag insåg jag att jag inte kan gå runt och låta det ta upp min tankeverksamhet och låta det störa mig samt känna prestationsångest inför att fixa med ytterligare saker för att vara en tillräckligt bra person. Så jag ringde min gamla och kära vän Annika och berättade om situationen och hon peppade mig och fick mig och inse att jag måste "ta tillbaka" mitt ja. Jag tog modet till mig och tjuren vid hornen, formulerade ett mejl där jag bad om ursäkt men att jag var tvungen att säga nej för att jag kände så starkt att jag inte ville göra det och sen klickade jag på sänd. Efter att jag skickat mejlet och släppte en stor sten från min axel. Det känns jättebra nu och jag hoppas att personen i fråga också kan ta det på ett bra sätt, vilket jag tror.

Nr 2.

Nu har jag skrivit en incidentrapport kring förra veckans händelse då jag ramlade i stentrappan på jobbet och slog i svanskotan och stjärten. Det kan vara bra att ha om det skulle vara så att jag råkat skjuta lite på ryggraden eller sådär pga smällen. Det känns som att smärtan blir värre och värre för var dag som går och det gigantiska blåmärket är ju i vackraste världsklass också. :|


Nazisterna är tillbaka i Blekinge.

   Dat: 2011-12-20 | Tid: 12:25:32  Kategori: Åsikter & Diskussioner

Det är den sista lördagen i november. Klockan närmar sig lunchtid och på Stortorget i Sölvesborg håller enstaka flanörer på att avsluta helgens inköp. Från en sidogata dyker plötsligt en grupp unga män upp. De marscherar sida vid sida och mannen i första ledet bär en grönsvart fana. Med bestämda steg tågar gruppen in och ställer sig i formation i mitten av torget. Ett par av männen delar ut flygblad och resten står kvar med bistra uttryck. De har kommit för att meddela att kampen mot judarna har nått Sölvesborg.

 Denna händelse kunde ha varit hämtad från 1930-talet, men utspelade sig i själva verket häromveckan. Gruppen på torget kommer från den militanta nazistorganisationen Svenska motståndsrörelsen, SMR. Organisationens mål är ett våldsamt maktövertagande av Sverige, avskaffande av demokratin och förföljelse av judar och andra oliktänkande. Att SMR menar allvar råder det ingen tvekan om. Många av aktivisterna är dömda för allt från mord, dråp, och misshandel till bankrån, grova vapenbrott och inbrott på polisstationer.

 Skälet till att SMR besökte Sölvesborg lördagen den 26 november 2011 var för att underrätta sölvesborgarna om att organisationen nu har etablerat sig i kommunen. SMR har ett starkt fäste i Kristianstad och representanter därifrån har på senare år genomfört flera aktiviteter både i Sölvesborg och i Karlshamn. Att SMR nu startar upp lokalt i Sölvesborg innebär att den nazistiska rörelsen efter flera års frånvaro nu har kommit tillbaka till Blekinge. Det är oerhört alarmerande nyheter för alla blekingebor.

 En etablering av SMR i Blekinge kommer att få svåra konsekvenser för länet i form av våld och hot mot allmänhet, politiker och näringsidkare.


Gårdagens.

   Dat: 2011-12-16 | Tid: 08:42:36  Kategori: Smällkarameller

Gårdagens humör: Jag var så himla, himla trött. Var jag än befann mig så höll jag på att somna.

Gårdagens klädsel: Militärgröna byxor och en svart/vit-randig tröja.

Gårdagens hår: Uppsatt i en knut.

Gårdagens bästa: Att jag fick cred från arbetskamrater och elever för arbetet jag gör.

Gårdagens sämsta: Att vara så trött.

Gårdagens jobbigaste: Att pga tröttheten halka i en stentrappa på jobbet och slå i min rumpa ordentligt. Övre delen av min ena skinka ser nu vanskapt ut.

Gårdagens saknad: Mitt träningsliv.

Gårdagens komplimang: Kom först från en lärare i sjuan som av en händelse hade suttit i det rum där jag höll samtal med elever i början av veckan, "Du skötte det där riktigt snyggt alltså! Och frågorna du kunde ställa till dem och sakerna de berättade... fan, du har ju lyckats bygga upp en riktig tillit där!"


Den andra kom från en grupp elever,

 

"Ska du jobba hos oss fram tills vi går i nian?"


Jag - Det vet man aldrig.


"Hoppas det! Du får inte sluta. Du är så himla bra!"


Den komplimangen kom dessutom från ett gäng elever som jag inte riktigt har kunnat vara säker på att de öht uppskattar mig.

 

Gårdagens jag: Det får nog lov och vara att halka i trappan. :|


Det är myslördag!

   Dat: 2011-12-10 | Tid: 15:17:22  Kategori: Smällkarameller
En dag då jag tar det absolut soft och mest gör massa chilla saker. Jag började dagen med att se slutet på filmen som jag somnade från igår. Det var grymt!! Jag såg också igen lite julkalender jag missat under tiden jag åt frukost. Badade, softade och gjorde mig i ordning. Nu lyssnar jag mest på en massa skön musik. Jag väntar på att min kära pojkvän ska vakna till liv efter en Finlandsresa också så att jag kan få återse honom. Det blir värsta mys! <3

Det är myslördag, helt enkelt!

Det som inte får ske har skett!

   Dat: 2011-12-05 | Tid: 14:40:24  Kategori: Åsikter & Diskussioner

Idag fick jag veta att någonting jag hade på jobbagendan i veckan har förändrats. Utan att prata med mig. Jag känner mig förminskad och trampad på (med tanke på alla detaljer kring det som jag nödvändigtvis inte nämner här). Jag är frustrerad. Det värsta är att jag inte får veta saker och ting direkt från rätt person utan att det går via en arbetskamrat som förmodligen "råkar" säga något som arbetskamraten inte ens vet om att han/hon "råkar" säga. Något av det värsta jag vet är att få reda på saker och ting på omvägar. Det kan få mig att tappa tilliten till en människa ganska fort. Det i sig är respektlöst men att dessutom ta beslut över mitt huvud....bah!

Gissa två gånger på om jag håller ögonen öppna för att stöta på den här människan idag. Inte nödvändigtvis för att det ska bli som det var tänkt i min jobbagenda utan för att människan ska veta hur det känns för mig. Det finns ingen ursäkt till att inte plocka fram ryggraden!


5:e december...

   Dat: 2011-12-05 | Tid: 06:54:37  Kategori: Kärlek & Relationer
... är fortfarande en tung dag.
Det är ofattbart att det är tolv år sedan en av de människor som betydde mest för mig gick bort.
Älskade farmor! <3

Nästa sak i kön!

   Dat: 2011-12-04 | Tid: 21:45:34  Kategori: Smällkarameller
För några veckor sedan var jag och tog blodprover för att jag hela tiden är så förbannat trött. Jag sover 7-8 timmar (åtminstone när jag sover hemma) och är riktigt trött. Det kändes inte helt riktigt och rätt. Någon vecka efter att jag hade tagit proverna fick jag veta att jag har fått giftstruma igen. Sjukdomen som sist fick mig att gå på mediciner tre gånger om dagen i 15 månader.

Jag misstänkte att det var giftstruman som var tillbaka. Jag har märkt hur trött jag är och att skakningarna i händerna ibland är tillbaka. Nå, eftersom det nu är andra gången så får vi se vilken behandlingen de sätter in. Jag fick veta ikväll att jag är kallad till SöS på fredag. Inte för att jag tror att jag kan men ändå. Det är för kort varsel med tanke på att de vill att jag ska ta prover en vecka innan läkarbesöket. Tjo, betty! Liksom.

Som om jag inte hade nog med läkarbesök redan.
Snart kommer min arbetsplats förmodligen undra vad jag håller på med egentligen men jag lovar... jag är bara på läkarbesök.

Dra mig baklänges!

   Dat: 2011-12-01 | Tid: 08:44:19  Kategori: Smällkarameller
Ner i backen. Jag var ganska mentalt utmattad igår kväll. Så jag gick och la mig som sig bör i god tid. En god tid som utgjorde 7,5 timmars sömn. Så vaknade jag av klockan? Jo. Försov jag mig? Jo. Grattis till mig! Jag vaknade tio minuter efter min starttid och gjorde det ganska svårt för mig att hinna till mitt jobb innan mitt möte i Solna som idag är tidigarelagt. Jag hoppas inte att jag har lagt ribban för min dag i och med det. Tankarna verkar inte ta över allt längre i alla fall. Det känns ganska lugnt idag.