Det är mycket!

   Dat: 2012-01-26 | Tid: 09:38:38  Kategori: Smällkarameller
Som de flesta nu vet om så bor jag sambo och allt och har gjort det i en vecka. Jag har bara inte haft tid att blogga. Jag har prioriterat soffan när jag väl har varit ledig. Det har varit jobb och sena kvällar pga mitt jobb och annat.

Det mesta är i ordning i lägenheten faktiskt och blev det redan förra helgen. Jag kör race:et och får det klart så fort som möjligt. Får krupp på lådor överallt som inte gör någon nytta. Idag ska vi till IKEA. Det ska inhandlas lite smått och gott. Mest detaljer. Wiiie! :D

Att tänka på _hur_ man säger saker!

   Dat: 2012-01-18 | Tid: 20:29:30  Kategori: Åsikter & Diskussioner
När det gäller mig så finns det en sak som är ganska relevant att lägga på minnet: när det gäller mig så handlar allting om _hur_ människor säger/lägger fram saker. Taskig attityd kan kicka igång mig på en sekund.

Jag har nu fått arbetstid till 17.30 om dagarna för att jag från 16.45 till 17.30 ska täcka upp på stängningsfritids. Idag var det jag och en tjej till där. Jag skulle sluta 17.30 och hon skulle stänga 18.00. Vid 17-tiden kom en av de biträdande rektorerna in (som inte ens är min chef (ska tilläggas)) och började prata med den andra tjejen om någonting som en av oss skulle göra mellan 17-17.30 under tiden då vi var två.

Jag - Vad är det vi ska göra?
Hon - Ni behöver städa lite i lokalerna här i förskoleklass för att vi ska ha öppet hus ikväll. Någon av er behöver göra det nu under tiden ni är två. 
Jag - Okej. Jag är ju dock här för barnens skull.
Hon - Ja?
Jag - Ja, alltså. Jag har fått arbetstid till 17.30 tre dagar i veckan för att jag ska vara här med barnen och för att jag ska förstärka liksom.
Hon - Ja, men någon behöver göra det och nu är det ni som är här.
Jag - Okej. Och varför har det inte gjorts tidigare?
Hon - Men Anki, du ser ju inte speciellt upptagen ut just nu i alla fall.
Jag - Jag har precis kommit hit!

Under tiden jag sa den sista meningen i vår dialog så vände hon sig från mig och slutade lyssna. Utan att på något vis vara kaxig så kan jag påstå att det var det bästa hon kunde gjort i den situationen. Risken finns annars att dispyten hade blivit betydligt större.

Det fanns anledningar till att jag satt på en stol och inte såg upptagen ut när hon kom in. För det första hade jag precis kommit dit. För det andra har jag aldrig arbetat på stängningsfritids förut och hade inte ens hunnit kolla med min kollega vad det var som gällde.

Jag och min kollega var helt överens om att om hon hade sagt något som helst i stil med:

"Shit! Vi har lite kris här. Vi vet att det här inte är vad ni ska göra egentligen och vi har tyvärr inte lyckats få till det här tidigare idag. Skulle någon av er kunna tänka er att hjälpa till?"

...så hade det inte varit några som helst problem med att hjälpa till. Men att det förutsattes att vi skulle göra det för att den årskurs på skolan som ska ha öppet hus inte har gjort det var inte roligt. Att dessutom ha en attityd mot mig om att jag inte ser upptagen ut... äääh! Jag orkar inte!

Det var det!

   Dat: 2012-01-18 | Tid: 12:55:56  Kategori: Kärlek & Relationer

Igår fick jag veta att jag inte får jobba kvar i årskurs fyra. Sorgligt! Jag fick också veta att förändringen borde skett redan i måndags. Det är alltså inte så att jag har fått ett erbjudande som jag har tackat ja till utan det är ofrivilligt. Tyvärr har chefer rätten att fördela arbete. Idag berättade jag det för mina fina fyror som i kör ropade "nej". Plötsligt räckte en kille upp handen och sa:

- Är du utbildad lärare?
Jag - Nej. Jag är socialpedagogisk ledare och anställd som fritidspedagog.
- Okej. Jag tycker inte att det är okej att det kom in två nya lärare och att de bara kan kasta ut dig sådär härifrån.

Ja... vad svarar man på det? Det hade varit enklare om allting hade varit mitt val och att jag hade kunnat hänvisa till det men jag stammade mest fram något som inte lät vettigt alls.
När jag sedan rastvaktade träffade jag många av fyrorna som påtalade att de tycker det är tråkigt att jag slutar och att de kommer sakna mig. Jag tycker det är helt okej att som pedagog säga detsamma om det är så. Många pedagoger aktar sig för sådant för att vara proffessionella men var i det ligger skillnaden egentligen?

Det är med sorg jag lämnar mina fyror och mina underbara kollegor i det arbetslaget!


Möbler there is!

   Dat: 2012-01-16 | Tid: 17:51:41  Kategori: Smällkarameller
Jag har hållt på att motera upp nya möbler hemma hos Vincent hela dagen. Det kan tära på en psykiskt minsann. Möbler som inte bara vill gå med på hur det ska vara från början, alltså!

Jag känner att är svårt att stressa av just nu. Det är mycket som händer denna veckan och mycket som ska göras innan flytt. Framförallt packa mitt eget bohag men jag tror att jag hinner, utan tvekan.

Imorgon fortsätter det hemma hos Vincent. Patrik kommer dit för att sätta upp ett badrumsskåp.
Nu väntar jag på att boxningen ska kicka igång 19.30. Tills dess ska jag packa en flyttlåda... eller två! Jag ser fram emot att den här flytten tar sitt slut.

All alone!

   Dat: 2012-01-14 | Tid: 18:34:14  Kategori: Smällkarameller

Har en kväll för mig själv hemma hos Vincent. Han åkte till Umeå tidigare idag och kommer hem imorgon igen. Jag fick ett riktigt ryck förut och städade lite. Jag tycks alltid få det när Vincent försvinner bort någonstans. ^^
Nu är toaletten fräsch men jag insåg att jag kommer behöva ta ett megatag där inne snart. När jag väl börjar städa så blir jag lite störd och fortsätter av bara farten ibland. Jag hittade någonting som min pojkvän under hela vårt förhållande sagt att han inte har. Nämligen en stor skärbräda. Det ni! Förmodligen är han inte ens medveten om att han har en.

Imorgon ska jag tralla runt lite med fina Marie i butiker. Det är jakt efter matta och lampor att ha i fönsret (ja, lamporna, dårå. Det är ju vidare känt att en matta ligger på golvet). Eller snarare inventering än jakt just imorgon. Jag ska kika runt lite på vad som finns så att jag som i vanlig ordning slipper bli arg på mig själv för att jag har varit för impulsiv med shoppingen igen. Det är en bra grej att veta vad som finns och sen besluta mig för vad vi ska ha. Vi ska ju trots allt leva med det ett tag. Nu är det bara en vecka kvar tills jag och Vincent blir sambos. Nästa lördag går flyttlasset. Jag har nog inte helt och hållet förstått det än. :)

Vi möblerade om Vincents vardagsrum förra veckan. Vincent var mest rädd och jag var mest lycklig. Nu tror jag dock att han har _börjat_ vänja sig. Möblerna som är gamla i gemet och en del annat är på plats men det är en del kvar. På måndag kommer matbordet. Det ska bli riktigt skönt med ett matbord här. Det kommer även ett badrumsskåp, gardiner och ett megastort täcke. Jag är tydligen värsta täcketjuven på nätterna men vad vet jag. Finns det bevis på detta? :P Hur som helst så ska det bli skönt med ännu mera täcke och att vara kunna roffa åt sig utan att Vincent förlorar värmeskydd. Nästa vecka kommer som skrivet också mina grejer hit och då blir det en massa grejer (mest kläder) att packa upp och installera. Nå, jag ser fram emot det! :D

Näää... dags att krypa ner i soffan och tokika på NCIS!


Mitt liv i en kartong!

   Dat: 2012-01-06 | Tid: 19:53:55  Kategori: Smällkarameller
Jag har flyttpackat. Nästan 9 lådor bara ikväll. Nu håller min ländrygg på att döda mig av smärta.
Jag ska låta packningen vara nu och spara mig till omöbleringen imorgon. Shoho! Det ska bli kul!
Jag kan iaf påstå att jag har mitt liv i en kartong nu. ^^

+ 2 lådor som står i köket!


Om jag får drömma.

   Dat: 2012-01-04 | Tid: 15:14:49  Kategori: Smällkarameller
Jag sitter och drömmer mig bort och googlar på en massa saker. Tänk att få åka på min bagpackerresa som jag har velat åka på i sisådär 3 år. Jag kunde hitta flygbiljetter tur/retur till Indonesien för 5.500:-. Jag hittade hotell för under 1:-/natt. 1:- = 1000 rupiah, cirka. Jag insåg att om jag skulle växla in 3000 svenska kronor så skulle jag vara miljonär i Indonesien, jag skulle ha cirka 3.5 miljoner med mig. Å andra sidan kan en maträtt kosta 12.000 rupiah = 12 kr. Men vad är det av 3.5 miljoner? Man vill ju dock åka runt och uppleva också vilket de tar betalt för om de kan.

Tänk bara att kunna åka till Lovina beach där sanden är svart och chansen att se delfiner är stor.



Frihet.
Tänk att få uppleva Tenganan, en gammal by som levt isolerad och är känd för sin vävning. Där gamla ritualer fortfarande lever kvar och där man måste uppföra sig diskret. Tänk att få uppleva alla diverse templen också. Men allra mest: att få uppleva kulturen. Visste ni att man måste ta av sig skorna i en del butiker och på en del restauranger i Indonesien? Hur coolt är inte det liksom?

Jag drömmer om att spara pengar och kunna åka bort i minst 3 veckor. Ha första hotellet bokat för att kunna sova efter en 24 timmar lång resa och för att sen kunna ge mig själv en chans att surfa runt på internet och inse var jag ska sen. Jag ska göra den resan någon gång och det kommer bli mäktigt!

Last storm.

   Dat: 2012-01-04 | Tid: 01:45:20  Kategori: Smällkarameller

Last storm är en av Kurt Nilsens låtar som snurrar mycket i alla mina diverse högtalare just nu. Mitt favoritavsnitt är:

 

Do you remember when the last storm was passin'
it tore a hole so big it could not heal
I've been out in stormy weathers
Been out here for ages
And I can't find my way back again
No I can't find my way back again
Back to you


Nej, här är det inget kärlekstrubbel inte. Låten är kopplad till Rasmus, människan som var min bästa vän genom tiderna, min själsfrände. Mycket hände och orsakade saker och ting men det är mitt eget fel att jag inte kan prata med honom idag och jag saknar honom mer och mer.

 

Man måste väl kunna få ångra sig om man var så bra vänner? I och med min handling idag så har jag nu på 3 sätt försökt tala om för honom att jag saknar honom och att jag vill att han hör av sig så att vi kan prata. Hoppet är det sista som överger mig i den här situationen.

 

Om ni vill så kan ni lyssna på hela låten nedan. Det är helmysig!