Uppdatering.

   Dat: 2011-09-30 | Tid: 17:35:20  Kategori: Smällkarameller
Okej. Jag uppdaterar.
Vad händer i mitt liv?

1. Min arbetssituation har löst sig och jag har gått från psykisk ohälsa till hälsa (Vincent är värd allt för att han har stått ut med mig och stöttat mig under hela tiden). Jag har underbara arbetskamrater som är tacksamma över att jag är där, uppskattar mig och har tillit till att jag gör mitt jobb. Eleverna är också jättehärliga. Sist men inte minst så har jag fått den skönaste chefen av dem alla. Ömsesidig respekt och tagande och givande är vad han tror på.

2. På söndag firar jag och Vincent ett halvår. Svårt att tro? Ja. Tiden har gått sinnessjukt fort och vi har det hur bra som helst. <3

3. Imorgon får jag äntligen träna för första gången på 3 veckor. Damn you, förkylning! Det kommer bli hårt.

4. Jag funderar in och ut på vad jag ska skola mig till. Jag vill ju börja plugga igen. De utbildningar som ligger på toppen för mig innebär dock att jag behöver plugga matte B så det är det första jag får ta tag i. Hade det inte varit för att det ska vara så didrans komplicerat att söka till komvux så hade jag säkert redan gjort det också. Nåja. Jag ska behöva slåss med ekvationerna igen i vilket fall. Tur att jag är tillsammans med matematiken själv.

5. Jag har börjat handla väldigt mycket på second hand och jag bara älskar det. Beyond retro är ju bara hur underbart som helst. Tyvärr kostar det också som H&M.

6. Jag behöver nya blockljus.

7. Nu ska jag ha helig fredag.

Jag hoppas att den här uppdateringen om mitt liv var till belåtenhet. ;)

Vad förväntade du dig?

   Dat: 2011-09-28 | Tid: 20:53:48  Kategori: Smällkarameller
Det är lite den frågan jag ställer mig själv när jag loggar in på min blogg, kolla in besöksstatistiken och ser att jag har 43 sidvisningar UTÖVER unika besökare.

Såhär: när klockan slår ett nytt dygn och en trogen läsare klickar in sig på min blogg så får jag en unik besökare trots att personen klickade in sig dagen innan. Det är ett och samma dygn som spelar roll. Någon har sedan klickat in sig på min blogg 43 gånger till idag. Självklart kan det vara ytterligare en som klickat in sig två gånger men då är vi fortfarande uppe i 42 gånger. That´s my point.

Jätteroligt, verkligen, jag tycker om att människor läser min blogg.
Jag kan dock inte låta bli att vara nyfiken på vad du förväntade dig?
Vad trodde du att det skulle stå på min lilla textvägg?

Typ.

Dagens.

   Dat: 2011-09-26 | Tid: 18:45:32  Kategori: Smällkarameller

Dagens humör: Hyfsat bra.

Dagens klädsel: Jeans, t-shirt och en didrans varm tröja för att kunna stå ute i två timmar på morgonen.

Dagens hår: Uppsatt.

Dagens bästa: Att jag har den bästa och förmodligen mest stöttande pojkvän man kan ha.

Dagens sämsta: Att stå ute och frysa under skoljoggen imorse.

Dagens jobbigaste: Att oäkta känslor har spelat mig ett spratt hela dagen.

Dagens saknad: Mitt träningsliv.

Dagens tack: För att jag har så bra arbetskamrater.

Dagens komplimang: Kom från en arbetskamrat efter att jag berättat att jag väldigt länge funderat på att läsa Personal, arbete & organisation. Efter det sa jag skämtsamt:

Anki - Sen är det jag som sitter på chefsposten.

Hon - Ja, det tar vi gärna emot.

^^


Kärlek för hela slanten.

   Dat: 2011-09-25 | Tid: 21:16:57  Kategori: Kärlek & Relationer
Jag är galet kär idag.
Jag är väldigt kär hela tiden men vissa dagar blir det liksom lite till ovanpå "väldigt kär". Jag tror att man vet vad jag skriver om. Jag tror att alla känner så.

Om bara en vecka har vi varit tillsammans i ett halvår. Det är riktigt coolt. Det fina med det hela är att det inte ens känns som ett halvår. Det är så bra att jag inte känner av tiden på det viset.

Nå. Jag ville mest skriva om att jag är väldigt kär och väldigt glad över att jag har Vincent.
Han är helt klart värd väntan i 8 månader.

Anki, vad gör du?

   Dat: 2011-09-22 | Tid: 14:23:18  Kategori: Smällkarameller

En elev startade ett samtal med mig kring vad jag gör när jag kommer från en viss ingång till skolgården. Hur ärlig och rak jag än är så berättar jag ju inte att jag är utanför skolgården och röker. Eleven ville verkligen inte ge sig i frågan då vi diskuterade ett speciellt tillfälle (då jag inte ens hade varit och rökt utan varit på den andra skolgården, vilket jag berättade gång på gång).

Till slut så sa hon vad hon hade på hjärtat.

- Alltså. Vi vill bara veta. Är det din pojkvän du träffar?

Hon var helt allvarlig. Jag blev ställd och höll på att sätta maten i halsen.
Men att klandra mig för att jag röker? Nej?


Att tala i kod är silver. Att tiga är guld.

   Dat: 2011-09-19 | Tid: 19:32:01  Kategori: Smällkarameller
Dagen började riktigt bra (förutom vädret, dårå). Arbetskamrater var glada över att se mig igen och jobbet flöt på liksom. Fram tills dess att jag hamnade i 1.5 timme lång konflikt med en elev som mest handlade om att visa vem av oss som bestämmer och att ta emot en och annan spark. Det resulterade i flimmer och luddighet i mitt periferiseende och en kortslutning i min hjärna (tror jag). Jag var inte längre förmögen till att säga begripliga ord. Det var som om jag helt plötsligt tappade all min språkkunskap. Ordet "ordförråd" lät som något i stil med "j<fgirhopiphyui" eller whatever, liksom. Det var lite läskigt och och det tog en stund innan jag kunde prata normalt igen. Då var jag ganska utmattad och började få en molande huvudvärk istället. Trots det var jag tvungen att sätta mig ner och dokumentera. När jag äntligen fick gå hem så kändes det som att jag åkte på ett rullband hela vägen till t-banan. Ungefär.

Nu ligger jag och tar igen mig på soffan.
Thank´s for my couch.

Myslördag!

   Dat: 2011-09-17 | Tid: 11:25:10  Kategori: Kärlek & Relationer
Johohoooodå! Det kommer det bli. Jag vaknade och blev varse om att en person som betydde väldigt mycket för mig i tonåren hade hittat mig på facebook. Jag har inte sett honom sedan jag råkade springa på honom på en gatufestival i Skåne för cirka 9-10 år sen. Vi lärde känna varandra därför att han skulle bo hos en familj i närheten av mig en kort tid. Vi träffades ute på min gård av en slump om jag inte minns helt fel och efter det blev vi riktigt tighta. Jag som hade det riktigt svårt hemma fann en flykt tillsammans med honom och precis som han skrev i en av sina dagböcker så var det som att vara i en helt annan värld i varandras sällskap. Nåja. Nu har jag varken sett honom eller hört av honom på sisådär ovannämnda 9-10 år. Ibland är det kul som fan med facebook. Jag ska sätta mig och få iväg lite textrader till honom och fånga upp vad han gjort de senaste åren. Av vad jag kan förstå redan nu så har han iaf familj och grejer. Livet verkade reda ut sig för honom också med andra ord. ^^

Anyways... myslördag är det hur som helst därför att jag ska spendera den med min underbara. Vi ska hitta jeans, skor och andra saker till honom. Och ja, jag lär säkert hitta saker om jag känner mig själv rätt. Speciellt med tanke på att vi ska gå på Beyond retro till att börja med. Sen blir det värsta mys och slappkvällen till Vampire diaries och LOST. Jo, det är jag som har fått in honom på båda. Vilken hemsk flickvän jag är. Eller alldeles, alldeles underbar. ^^

Vilken gårdag.

   Dat: 2011-09-15 | Tid: 10:17:16  Kategori: Smällkarameller
Tokförkyld som jag var så tänkte jag inhandla lite nya tesorter och en temugg för att kunna mysa ner mig på soffan. Jag har velat ha en temugg länge nu men inte kommit för mig att köpa en. Snåltarmen säger att 69:- för _en_ temugg är alldeles för mycket. Nåja, igår tog jag ner näsan från skyn och gick till Indiska istället för Åhléns för att Indiska förmodligen är lite billigare. Jag köpte en temugg med fat för 59:-. Klirr i kassan!

Jag gick vidare till Åhléns för att leta upp en liten plåtburk. Sist jag hade löste i påse här hemma så kröp det in tvestjärtar i påsen. När jag traskade runt på Åhléns efter en burk så fann jag massor av temuggar också. Jag var ju tvungen och kolla priserna och fann muggar där för 35:-. Jaha. Jag fick iaf med mig min plåtburk för 35:-. Klirr i kassan!

Sista anhalten var kaffe & tebutiken. Jag ville testa något helt nytt och fick nästan expediten till att hjälpa mig rekommendera ett te. Det slutade med att det var min nyfikenhet som väcktes för etiketter trots allt. Jag gick därifrån med ett halvt hg Japanskt körsbärste och ett halvt hg Citron och ingerfära för 39:-. Klirr i kassan!

Väl hemma åkte myskläderna på. Jag fick i mig lite mat och testade sen mina nya te:er i min nya temugg som kostade mer än vad den hade behövt göra. Te:erna var iaf väldigt goda. Rekommenderas starkt för er som gillar grönt te. ^^

En söt liten flicka.

   Dat: 2011-09-12 | Tid: 21:52:27  Kategori: Kärlek & Relationer
En söt liten flicka fick tårarna att bränna bakom ögonen av välbehag idag.

- Anki, varför jobbar inte du hos oss längre?
Jag - Nej, men jag jobbar ju hos fyrorna nu.
-Jaa... men varför jobbar du inte hos _oss_ längre?
Jag - Men det blir ju såhär ibland. Och de arbetsuppgifter jag hade hos er finns ju inte kvar längre.
- Ja men. Ändå. Jag vill att du ska vara hos oss!
Jag - Varför vill du så gärna att just jag ska vara hos er? Ni har ju de andra runt omkring er.
- Ja... men du är bäst!

Om inte det får ens hjärta att smälta så vad? Jag antar att arbetet jag gjorde inte var så pjåkigt som människor ville få det att verka trots allt.

Barnsliga fenomen.

   Dat: 2011-09-10 | Tid: 11:36:10  Kategori: Smällkarameller
Nu ska jag skriva om något som för mig är så skrattretande och stör mig ganska bra.

Jag blir nämligen lika förvånad varje gång en vuxen människa ber mig flytta på mig för att människan vill sitta bredvid personen jag sitter bredvid. För att de känner varandra så klart. Igår hände det mig på mitt jobb (och förra veckan också). Om det sitter 20 personer i ett fikarum, inte fan ber jag någon flytta på sig för att jag vill sitta där. Till alla som gör det... förstår ni hur osynliga ni gör människor? Inte för att jag tror att de två som på kort tid gjort det mot mig på jobbet menar något ont, de känner knappt mig, men jag blir likt förbannat bortskuffad. Sätter man inte sig där det finns plats? - undrar jag. Annars så tycker jag att ni ska börja göra det.

Det är samma ungefär samma sak som att samma människa kommer fram till mig och säger,

"Hörru! Kan inte jag få din jacka?"

Och ja... nu ska jag faktiskt säga att: det har båda gångerna varit kvinnor som gjort det här. Jag ber om ursäkt till alla feminister som kan tänkas läsa min blogg men jag kan uppriktigt säga att jag inte är förvånad.

Igår höll människan på att få en föreläsning av mig men jag lyckades tygla mig. Tyvärr fick hon en blick från mig som sa saker. Men sådana beteenden från andra människor kan verkligen plocka fram beteenden hos mig som jag inte är stolt över heller.

Jag saknar dig mindre och mindre.

   Dat: 2011-09-10 | Tid: 11:17:01  Kategori: Film & Musik
Igår släppte Melissa Horn ännu en nyt låt från sitt nya album som släpps nästa vecka (längtar som fan). Så fort man har chansen och tiden borde man lysselilyssna på den. Jag gillar den skarpt och kan verkligen relatera till den.


Dagens.

   Dat: 2011-09-05 | Tid: 18:34:41  Kategori: Smällkarameller

Dagens humör: Glatt!

Dagens klädsel: Beige:a high water-byxor och en svart t-shirt.

Dagens hår: Uppsatt i en knut.

Dagens bästa: Att jag fick beskedet att jag har ordentliga arbetsuppgifter från och med imorgon.

Dagens sämsta: Svårt. Att det var korv till lunch(?).

Dagens jobbigaste: Att jag dag efter dag glömmer köpa hårspray. Hur svårt kan det vara?

Dagens saknad: Vincent.

Dagens tack: Till alla som blivit så glada och uppskattat det jag gjort för dem idag(på jobbet).

Dagens komplimang: "Jag gillar dig, Anki." - David.

Dagens kommentar: "Du vet att det finns massor av bord att tillgå i matsalen, va?" Thomas till mig när han såg mig sitta på korridorsgolvet och sortera papper.

Dagens jag: Att sortera i bokstavsordning - från fel håll och behöva göra om det.


Konflikthantering.

   Dat: 2011-09-01 | Tid: 20:58:14  Kategori: Åsikter & Diskussioner
Ikväll hade vi en grym föreläsning om konflikthantering på vårt APT. Sjukt bra. Jag förespråkar ju konflikter inom rimliga gränser i relationer. Allting kan inte glida på rosor och jag tror inte att det är sunt om det gör det heller. Konflikt föder relation. Så jag tänkte dela med mig av småsaker som hon sa.

Först och främst kom jag in i salen och tjoade ganska högt över vad som stod den stora skärmen, nämligen:

"Undvik inte konflikter - möt dem rätt istället."

Halleluja! Säger jag. Jag har aldrig trott på att undvika och avstyra konflikter i mitt arbete. Barn måste få leva ut sina känslor precis som vi vuxna får och får de inte det så riskerar det att eskalera.

Andra bra saker som sades:

"Konflikter - utveckling."

Japp! Om det finns något tillfälle då man lär känna varandra så är det när man har en konflikt. Du får veta vad motparten tänker och dennes behov. Det säger sig självt - man lär känna varandra mer.

En helt underbar sak som sades:

"Huvudsaken i en konflikt är inte att lagar och regler bryts utan att en relation skadas."

Amen to that! Människor tenderar till att alldeles för mycket koncentrera sig på vad som har gjorts fel vid en konflikt. Diskutera istället vad var och en kan ansvara för från konflikten!

Sist men inte minst:

"Sanningar. Båda parter har en egen sanning utefter hur de har upplevt konflikten. Det går inte att döma."

Så är det. Människor upplever saker och ting på annorlunda sätt. Vi fungerar inte precis likadant. Ett skämt från min sida kan någon annan ta väldigt illa upp av men denne någon annan får heller inte glömma sitt ansvar i att tala om att det föll snett.

Sen vill jag bara säga en sak till. Någonting som min föreläsare i kursen konflikthantering på min utbildning _präntade_ in i huvudet på oss.

"Man löser inte en konflikt. Man hanterar den."

Det är så rätt som det är sagt. En hantering som slutar med att två parter inte ens vill hälsa på varandra men beter sig ändå civiliserat visar tydligt på det. Två parter kan fortfarande ha sina delade meningar men accepterar ändå varandras. Så snälla, sluta försöka lösa konflikter. Hantera dem istället.